kicsi babáim

Első gyerek, második terhesség...

így állunk

new baby

Linkblog

Archívum

Címkék

Húsvéthétfő (7+1)

2009.04.13. 11:27 - HaromGyerek

Kisnyuszi a múltkori bejegyzés után tényleg nem aludt délután már nagyot, leginkább nézelődött, nyűgösködött, és karban aludt :) De nem baj, hatalmasat aludt előtte, és az éjszakáink is igazán nyugisak. Szerintem amiatt is, hogy egy szobában alszunk, tényleg összehangolódik az alvási ritmusunk, és amikor kelt éjjel, soha nem a legmélyebb álomból kelt föl, hanem egy éberebb szakaszban, így jókedvűen tudom kivenni az ágyból, és mellre tenni. Meg nem is lehet rá haragudni, annyira aranyos, amikor a kis álmos, gyűrött fejével pislog nagyokat, aztán ügyesen szopni kezd. Már nem kell a szájába adni a mellemet, magától megtalálja, és általában altatni sem kell az éjszakai etetés után, mert úgy fejezi be, hogy már alszik is.

A 7 hetes kor tényleg hoz valami nagyobb változást az alvási szokásokat illetően, mert tegnap fél 9-től 3-ig aludt, előtte való nap pedig még durvábban, 9-kor dőlt ki, és fél 5-kor keltett! Azt megelőző nap pedig úgy emlékszem, fél 4-kor.

Tegnap egész nap keveset evett, de vidám volt és érdeklődő, nem érdekelte annyira az evés. Viszont láthatólag vannak tartalékai, úgyhogy nem aggódom, hogy éhen hal :) Este evett először hosszabban, akkor félhomály van és kevés inger.

Továbbra is nagyon szeret kézben aludni (függőlegesen, fejét balra igazítva, kapaszkodva a ruhánkba/hajamba), akármeddig bírná, de előbb-utóbb megpróbáljuk lefektetni a mózesbe. Olyankor azonnal kipattan a szeme, érzi az átverést, hogy nincs több testmeleg és szívdobogás :)

Ma reggel jókedvűen ébredt, vigyorgott pelenkázás közben (és minden előzmény nélkül, értsd, nem nyomott vörös fejjel, ívben összeszarta a szőnyeget), aztán evett egy nagyot, Apuval játszott, nézelődött, hangicsált (már nem csak az "E!" ment, hanem az "Áj" is), aztán letéve nyűgösködött, megszoptattam egy kicsit, és azóta alszik. Álombaba.

Délután indulunk haza, remélem, az utat megint átalussza, elringatta a kocsi már többször is. Azért úgy időzítjük az indulást, hogy előtte megetetem, teli hassal könnyebben elalszik :) Drága kis húsvéti nyuszim. Annyi holmival megyünk haza, mint a sátoros cigányok, nem tudom, hogyan fogunk beférni a kocsiba - mózeskosár, babakocsi, nagybőrönd, pelenkacsomagok, Eszteréktől kapott több zacskó gyerekjáték, Anyuéktól kapott mosóporok és öblítők, esetleg a kenyértartó kosár... kíváncsi leszek, lehet, hogy én itthon maradok :)

Az Apjától kapott egy 68-as lányos kisruhát hozzáillő felsővel Húsvétra, szerintem ez az első alkalom, hogy magától a gyerekruhás rész közelébe ment a Tescóban :) Apu meg egy piros felsőt vett neki, amiről azt hittem, olyan lesz rajta, mint egy kisruha, de tényleg csak felső, a hasáig ér kb. :) Nagyon lányos benne, ma reggel ráadtam egy farmerruha és harisnyanadrág kíséretében, jól tűrte az öltöztetést, és nagyon helyesen állt neki. A fotókon olyan fejet vág, hogy "a hülye anyám már megint fényképez, de pózolok neki unott fejjel, hadd örüljön", vicces.

A bejegyzés trackback címe:

https://picurkam.blog.hu/api/trackback/id/tr371062192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása