kicsi babáim

Első gyerek, második terhesség...

így állunk

new baby

Linkblog

Archívum

Címkék

11 hetes 3 napos

2009.05.13. 14:27 - HaromGyerek

Ma mentünk volna topiktalira, mert múlt héten még úgy volt, hogy nyári meleg lesz, erre lóg az eső lába, el sem indultunk így... meg mindenki lemondta, pedig úgy vártam, hogy jól kimozdulunk (bérlet, szendvics, minden megvolt).

De a Nyuszi alszik, és ez jó. Összeolvastam a napokban minden sz*rt, amitől jól elbizonytalanodtam, arról, hogy a gyerekemet meg kellene tanítanom egyedül elaludni, mert most még időben vagyunk. De inkább tartom magam az eddigiekhez, és abban hiszek, hogy az, hogy még nem is 3 hónaposan nem tud egyedül, segítség nélkül elaludni, az teljesen normális dolog. Majd megtanulja, ha megérik rá. Ringatni egyre fárasztóbb (tegnap 6850 g-nak mértük), az álomba szoptatás jóval kényelmesebb módszer, és mindig bejön. És nekem is jó. Amúgy kézben is el lehet altatni bármikor.

Az én gyerekem nem olvassa a szagirodalmat, mert nem tartja magát ahhoz, hogy napközben hányszor és mennyit kell egy ennyi idősnek aludnia. Plusz nem ragaszkodik ahhoz a rendszerhez sem, hogy evés után játszani/mozogni/nézelődni kell, majd elálmosodni. Hehe. Igazi gyerek legalább, van egyénisége és akarata. És amíg éjszaka 6-7 órát alszik megszakítás nélkül minden idomítás nélkül, addig nem akarom erőszakkal leszoktatni az altatásról sem. Uff.

Fejlődés: pár napja felfedezte a bal kezét is, azt is tömködi a szájába, ennek köszönhetően egyre többet nyáladzik. Príma nyálbuborékokat is tud fújni. Sokat gőgicsél - tegnap kint hagytam a teraszon babakocsiban, aztán arra mentem vissza, hogy beszél a babakocsihoz :) Több különböző szótagot is mond egymás után, nagyon ügyes. Persze főleg torokhangok (k, g, h) meg "j" és magánhangzók. A játszószőnyegén egész sokáig elvan egyedül. A babatornáztató állványt is stíröli, és már meg tudja fogni az oldalsó két elemet. Látszik, hogy tudatosan fogja, nem csak beleakad a keze. Ha felveszem, már kapaszkodik belém két kézzel, ez kimondottan megható érzés. Amikor több szál hajamat kitépi, az kevésbé :)

A bejegyzés trackback címe:

https://picurkam.blog.hu/api/trackback/id/tr621119282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása